To top
1 feb

First, Second & Third Love Part 2

Eerder eindigde ik mijn blog over mijn liefde voor de fiat 500 al met de woorden: “3 keer scheepsrecht zeggen ze dan, nou voor mij niet de verslaving voor deze auto zit diep, heel diep”
Helaas het is waar..ik heb mijn 4de Fiat 500 op het oog..

Hieronder een paar foto’s van de nieuwe Fiat 500 2016 Helaas zijn er nog geen foto’s beschikbaar van deze editie in Sport uitvoering.

2015_FIAT_500_Pop_2dr_Hatchback_14L_4cyl_5M_3697309 r9fyhwjblols

 

Op dit moment zit ik te wachten tot het model van 2015 in de sportuitvoering uitkomt.
Ik zal de zelfde dag dat hij wordt gelanceerd voor de deur staan van me dealer om mijn vertrouwde maatje in te leveren voor dit nieuwere model maar ik zal vooral als een klein kind zo gelukkig het pand weer verlaten alsof het me aller eerste auto is.
En ja ook deze ga ik net als me Blackjack bestellen vanuit het boekje. Dat is misschien nog wel het ergste van het hele verhaal. Ik heb nog geen flauw idee hoe het sportmodel er uit komt te zien en toch heb ik al besloten dat ik hem wil. Waarom ik zo verknocht ben aan de sport? Daarvoor verwijs ik je naar mijn blog post over de Fiat 500 Sport.
Geld verspilling om na 2 jaar steeds je auto in te ruilen? Ja, geen discussie over mogelijk.

Heb je het geld niet of kan je het niet bij elkaar sparen in 2 jaar tijd?
Doe het dan ook niet! Een lening afsluiten voor een auto is voor mij persoonlijk geen optie.
Ga je niet onnodig in de schulden steken als dat niet nodig is.
Koop kan liever een jaar extra garantie erbij zodat je niet voor grote uitgaven en onvoorziene kosten komt te staan.

Ik krijg vaak de vraag hoe doe je dat?
Ik ben van mening dat het niemand wat aan gaat.
Ik werk hard en spaar veel is mijn antwoord.

Ik vergeet nooit meer dat ik op een verjaardag kwam en aan iemand vroeg is die mooie auto (Bentley Continental GT) van jou? Waarop hij begon te grijnzen en vol trots zei “ja, die is van mij” waarop hij er gelijk aan toevoegde “dank je wel, je bent 1 van de weinige die dat gewoon durft te zeggen. Van de meeste krijg ik een nare opmerking: Jammer van de kleur ik had hem persoonlijk nooit in deze kleur gekocht of hoe oud is hij want hij is duidelijk tweedehands”. Hij zei alsof het zo moeilijk is om toe te geven dat je het gewoon een mooie auto vind. Ik lachte alleen maar en melde hem dat ik als echte auto freak alleen maar kon dromen van zijn auto en stiekem hoop ooit er 1 in mijn bezit te mogen hebben.

Zijn verhaal beaamde mijn gevoel waarom mensen de vraag stellen.

Voor jullie wil ik graag een uitzondering maken en deze vraag beantwoorden en wat tips mee geven.
Hoe ik het doe? Na mijn eerste auto heb ik iedere maand geld apart gezet.
Toen ik hem inruilde moest ik maar een X bedrag bij betalen voor mijn nieuwe auto.
Dat bedrag wat ik moest bij betalen is natuurlijk vele male lager dan dat je moet betalen als je geen auto inlevert. Het is geen rocket science alleen slim met je geld omgaan als het aankomt op sparen.
Daarnaast kies ik ook nooit voor opties die ik toch niet ga gebruiken of die ik niet belangrijk vind alleen maar om te kunnen zeggen dat je auto full option is? Niet doen!
Je auto kaal, zonder opties vind ik daarin tegen ook niet verstandig.
Kies altijd voor de opties die je auto veiliger maken bijvoorbeeld: Xenon verlichting, lijkt misschien op het eerste gezicht een belachelijk dure optie voor een paar lampen maar als je deze lampen een keer hebt gehad wil je nooit meer wat anders.
Je zicht verbeterd zich echt! Het zelfde geld voor mistlampen.
Mocht je ooit in de situatie terecht komen dat je ze nodig hebt baal je dat je deze keuze niet hebt gemaakt.
Maar ook de bedieningstoetsen op je stuur vind ik een must.
Je hoeft hierdoor nooit meer je handen van het stuur te halen als je aan het rijden bent.

1157

Opties zoals automatisch dimmende binnenspiegel vind ik onnodig, tevens heb ik deze optie als zeer vervelend ervaren waardoor ik hem altijd zal weg laten in mijn optie lijst.
Waarom ik het doe ondanks dat ik weet dat het geldverspilling is?

Ik wordt er echt gelukkig van! Mijn oma haar wijze woorden waren altijd “het leven is een feestje je moet alleen zelf de slingers ophangen”.
Iedere keer als ik naar mijn auto toeloop ben ik trots en ben ik blij met mijn keuze ik zie mijn liefde voor auto’s als mijn “slingers”.
Iedere euro die ik in mijn auto steek vind ik het dubbel en dwars waard. Terwijl ik dit typ zit ik met een brede grijns op me gezicht en een warm gevoel van binnen.
Ik hou echt van mijn auto, begrijp me niet verkeerd het is maar iets materialistisch iets en zou het zo inruilen als het nodig is maar, och wat ben ik toch blij met hem!
De dag dat ik niet meer met genoeg doening naar me auto toe loop is de dag dat ik stop met auto’s kopen.
Of denk dat die dag ooit komt?
Nee, of ik ooit deze verslaving af komen? Waarschijnlijk niet.
En dan denk ik maar iedere gek ze eigen gebrek!

 

Benieuwd naar welke veranderingen er zijn doorgevoerd in de Fiat 500 2015?
Deze reclame laat perfect de ontwikkeling van de 500 zien

 

 

Querine Noelle van Wijk

fashionstatementsbyq@gmail.com

No Comments

Leave a reply